Träning och yoga är någonting som alla borde prova

Jag har nyligen upptäckt yoga. Och innan jag gjorde det var jag skeptiskt, ja, jag var en av de där människorna som sa att träning och yoga inte är samma sak. De som tror att yoga är någon slags avslappningsövning. Nu vet jag att det inte är sant. Nu vet jag att träning och yoga är tätt sammanbundna och att yoga dessutom inte bara handlar om träning för kroppen utan också om träning för själen.

Jag har alltid tränat mycket. Men det har alltid varit träning som handlat om att pusha sig själv så långt det går. Blod, svett och tårar liksom. Och missförstå mig inte, jag älskar det. Det finns ingeting bättre än känslan av att vara helt slut i kroppen. Det var i alla fall vad jag trodde, tills jag provade yoga. En träningsform som är dokumenterat bra för dig, forskning visar till exempel att yoga är yoga bäst mot ryggvärk och dessutom förebygger skador. Det är också en träningsform som ger dig både styrka, smidighet och inre lugn.

Träning och yoga är en utmärkt kombination

Det som skrämmer iväg många från yogan är att de tror att det handlar om någon slags religion där en  mest mediterar över livets stora frågor. Och visst det finns många tankar och idéer om hur yoga påverkar kroppen och psyket. Att sträcka vissa muskler anses stimulera vissa egenskaper och att stå på huvudet ger dig nya perspektiv på livet. Men även om man helst inte tar del i sådant så lovar jag att träning och yoga är samma sak och efter en och halv timme i studion garanterar jag att du fått svettas ordentligt. Dessutom behöver du inte sluta träna annat, träning och yoga är en utmärkt kombination. Sen väljer du själv om du vill involvera dig i den spirituella delen eller inte.

Träning och yoga är bra för sinne och kropp