En sund livsstil hjälper dig vid pokerbordet

Det är lätt att glömma bort att om du mår bra så kommer du att prestera bättre i alla livets aspekter. Också vid pokerbordet. Så är det helt enkelt. Den som mår bra presterar. Att spela poker är på många sätt precis som att hålla på med vilken sport som helst. Och precis som i vilket sport som helst gäller det att hålla formen och må bra för att kunna hålla sig på toppen. Vid pokerbordet är det väl inte just jätteviktigt att du är supervältränad. Men det är väl så viktigt att du är pigg och alert och mår bra i övrigt.

Så, nej du behöver inte vara toppatlet. Du behöver inte tränar varje dag. Inte springa uppför slalombackar som en annan galning. Men du behöver ta hand om dig själv och se till att må bra både fysiskt och psykiskt om du vill kunna prestera vid pokerbordet. För att göra det är motion viktigt. Det är också viktigt att äta rätt och att inte stressa eller må dåligt psykiskt. Ta hand om dig, unna dig att må bra så ska du se att spelet vid pokerbordet kommer att bli lättare.

Att sitta vid pokerbordet är en sport så god som någon

Det här låter kanske inte som raketforskning direkt. Men många glömmer faktiskt av vikten av att må fysiskt bra för att kunna prestera vid pokerbordet. Poker är ett spel som kräver väldigt mycket energi även om det inte handlar om att springa fort eller hoppa högt. Att hela tiden vara alert och tänkta taktiskt tar på krafterna och för att orka med är det viktigt att ditt liv i övrigt är i balans. Så för att bli riktigt, riktigt vass vid pokerbordet, tänk på att ta hand om dig. Träning är viktigt så även kost. Detta gäller alla idrottsmän också de stillasittande!

Pokerbordet en plats för kamp och kräver träning